Пелмени
- Общо време 3ч. 20мин.
- 2ч.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Пригответе соковете за оцветяване: за зеления цвят: кипнете тиган с вода, накиснете листата спанак, за да омекнат, след което ги извадете и пасирайте. Прецедете сместа, за да получите 70 мл сок. Оставете сока и спанака настрани. за лилавия цвят: нарежете зелето и го кипнете в 100 мл вода. Спрете готвенето, след като заври, и го оставете за 10 минути, докато водата стане златиста. Отделете 50 мл сок и оставете зелето настрани.
Стъпка 2 /10
В купа смесете 100 г брашно със 70 мл сок от спанак. Месете, докато получите меко, хомогенно тесто, което не залепва по пръстите Ви.
Стъпка 3 /10
В отделна купа смесете 150 г брашно с 50 мл сок от зеле. Месете, докато получите меко, хомогенно тесто, което не залепва по пръстите Ви.
Стъпка 4 /10
Добавяйте соковете постепенно, за да проверите консистенцията на тестото. Ако тестото е твърде течно, добавете малко брашно.
Стъпка 5 /10
Навийте тестата на топки в купите и покрийте със стреч фмазнина. Оставете ги за 1 час.
Стъпка 6 /10
Пригответе плънкаа: Вземете 120 г спанак и 80 г зеле. Нарежете на дребно зелето, чесъна и лука. Смесете всички съставки за плънкаа в купа.
Стъпка 7 /10
Пригответе соса: В купа смесете сусамовата паста с оцета, соевия сос и лютите чушки. оставете настрана.
Стъпка 8 /10
Оформете пелмените: На набрашнена повърхност разточете тестото на руло с диаметър от 3 cm и нарежете на парчета с ширина 3 cm. Разточете всяко парче в кръг с диаметър от около 10 cm. Напълнете всеки диск: поставете 2 ч.л. плънка в центъра, прегънете тестото, за да получите полумесец, затворете, след което притиснете двете страни, за да запечатате. Можете да приготвите пелмените и в триъгълна форма.
Стъпка 9 /10
Пригответе пелмените по 12 бр. в горещ, леко намазнен тиган. Оставете всяка страна да покафенее, след което добавете 80 мл вода. Гответе на среден огън, докато водата се изпари.
Стъпка 10 /10
Сервирайте пелмените с чили сос.

