Яхния от навити рулца хек с резене и цитруси
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
Сол, пипер
600 г Филе от хек (около 8 х 75 г)
Клечки за зъби
2 пипета Измито резене
1 Портокал
1 Лимон
2 с.л. Соев сос
1 с.л. Оризов оцет
Аксесоари
дълбок тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Овкусете леко рибните филета със сол и пипер, след което ги навийте и фиксирайте с клечки за зъби. Измийте резенето и го нарежете на дребно, като отстраните твърдата сърцевина. Настържете кората на портокала и лимона и изстискайте сока им.
Стъпка 2 /4
Загрейте тиган за пържене и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Изсипете сока и кората на цитрусите. Добавете резенето. Гответе, докато резенето се задуши и стане крехко.
Стъпка 3 /4
Добавете соевия сос и оризовия оцет. Смесете добре. Поставете рулцата риба отгоре. Покрийте и гответе в продължение на 6 минути.
Стъпка 4 /4
Уверете се, че рибата е сготвена, като я боцнете с тънък нож – върхът му трябва да излезе горещ. Ако рибата не е гореща в центъра, гответе още 2 – 3 минути.