Експресна мусака
- Общо време 49мин.
- 25мин.
Приготвяне - 24мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 с.л. Зехтин
0.5 Лук
1 скилидка Чесън
250 г Мляно говеждо месо
1 Патладжан
200 г Доматен сос
0.5 ч.л. Сушени билки
1 щипка Индийско орехче
Сол и черен пипер
250 г Сос бешамел
40 г Пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Изсипете зехтина в купата.
Стъпка 3 /9
Добавете лука, чесъна и каймата и запържете за 5 мин.
Стъпка 4 /9
Добавете патладжаните, нарязаните домати, сушените билки и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Стъпка 5 /9
Поставете предпазителя за налягане.
Стъпка 6 /9
Гответе под налягане
Стъпка 7 /9
Добавете соса бешамел и настъргания кашкавал. Отстранете предпазителя за налягане.
Стъпка 8 /9
Гответе в Ръчен режим в уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 9 /9
Сервирайте горещо.