Пържени яйца с картофи, гъби и бекон
- Общо време 35мин.
- 10мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1.3 кг Картофи
400 г Печурки
1 Лук
2 с.л. Магданоз
1 филе Зехтин
5 скилидка Необелен чесън
200 г Пушен бекон на кубчета
2 Неосолено масло
4 Пресни яйца
Сол, пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите на котлон и/или във фурната.
Стъпка 2 /7
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на кубчета. Обелете, измийте гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Обелете лука и го нарежете на тънко. Изплакнете магданоза и го нарежете.
Стъпка 3 /7
Загрейте тигана и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Сипете зехтина. Добавете картофите на кубчета и скилидките чесън. Гответе в продължение на 10 минути с капак и разбърквайте периодично.
Стъпка 4 /7
Добавете лука, печурките и нарязания на кубчета бекон. Гответе, докато картофите омекнат и покафенеят.
Стъпка 5 /7
Добавете половината масло с малко магданоз, ако желаете, и разбъркайте добре, за да покриете всичко. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 6 /7
Дръжте тигана топъл и го забършете напълно. Добавете останалото масло и яйцата в тигана. Гответе, докато белтъците се втвърдят. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 7 /7
Незабавно сервирайте пържените яйца върху тигана.




