Торта с топящ се шоколад и лешници
- Общо време 55мин.
- 15мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
135 г Черен шоколад
135 г Масло
100 г Пудра захар
3 Яйце
50 г Брашно
75 г Лешници на прах
50 г Бадеми на прах
1 ч.л. Бейкпулвер
Аксесоари
Кошница за готвене с горещ въздух
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Разтопете шоколада и маслото в микровълновата фурна.
Стъпка 3 /8
Добавете захарта и яйцата и разбийте, за да се смесят.
Стъпка 4 /8
Добавете брашното, лешниците, бадемите и бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.
Стъпка 5 /8
Намажете с масло форма за торта (с диаметър 18 см и височина 7 см) и поставете на дъното ѝ хартия за печене. Изсипете сместа.
Стъпка 6 /8
Налейте 40 cl вода в купата. Поставете формата в кошницата на уреда за готвене с горещ въздух.
Стъпка 7 /8
Готвене на пара във фурната.
Стъпка 8 /8
Извадете топлата торта върху решетка и я оставете да изстине.