Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Печени наденички в тесто

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 1ч. 30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    45мин.
  • Охлаждане
    30мин.

Съставки

6 порции

  • 3 Големи яйца

  • 180 г Обикновено бяло брашно

  • 1 ч.л. Сол

  • 1 щипка Черен пипер

  • 35 cl Мляко

  • 30 г Разтопено масло

  • 1 с.л. Масло

  • 450 г Колбаси

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе тестото: разбийте яйцата в купа. В голяма купа смесете брашното със солта и щипка черен пипер. Направете кладенче в средата на брашното. Изсипете разбитите яйца, млякото и разтопеното масло в кладенчето, разбъркайте и разбийте, докато тестото стане гладко. Покрийте с кърпа и оставете да престои 30 минути на стайна температура.

  • 3 Големи яйца
  • 1ч.л. Сол
  • 1 Черен пипер
  • 35cl Мляко
  • 30г Разтопено масло

Стъпка 2 /5

Загрейте фурната. Включете уреда. Изберете настройката BAKE (печене) на 200°C и задайте време за печене 5 минути. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 3 /5

С помощта на четка за сладкиши намажете обилно с масло 24-сантиметров съд за печене. Поставете наденичките в съда за печене и внимателно изсипете тестото върху наденичките. Поставете съда за печене върху решетката за печене. Поставете решетката за печене на средната позиция на фурната.

  • 1с.л. Масло
  • 450г Колбаси

Стъпка 4 /5

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 45 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 5 /5

След като ги извадите от фурната, оставете да престоят за 10 минути, преди да ги сервирате. Сервирайте ги горещи със зелева салата или зелена салата.