Вземете максимума от вашите тенджери и тигани

С малко поддръжка съдовете за готвене на Tefal са проектирани да бъдат трайни. А благодарение на нашия опит знаем как да се грижим за вашите тенджери и тигани. Не сте сигурни дали ги използвате правилно? Няма проблеми. Тук ще научите как да получавате най-доброто от съдовете си всеки ден. 

undefined

Как да използвате вашите тенджери и тигани Tefal

Тенджерите и тиганите са в основата на всяко домашно приготвено ястие. Ето защо правилната употреба и поддръжка на съдовете ще ви помогне да получите максимума от тях – а тук ще ви покажем как да използвате най-добре новите си съдове за готвене Tefal.

undefined

Научете основното

Първата употреба

Измийте тигана с гореща вода и течен препарат за миене на съдове, за да отстраните праха. Подсушете го и втрийте малко мазнина в незалепващото покритие, преди да го използвате за първи път. Отстранете излишната мазнина. Измивайте и подсушавайте съдовете си след всяка употреба.

undefined

Някои общи правила за поддръжка на вашите тенджери и тигани

Винаги избирайте електрически котлон с правилния размер или регулирайте газовия котлон така, че пламъкът да докосва само дъното на съда и да не се изкачва по стените. Никога не оставяйте тигани без надзор, докато готвите. Оставете тиганите да се охладят, преди да ги почиствате.

undefined

Могат ли съдовете с незалепващо покритие да се използват безопасно в печка или микровълнова фурна?

Само тиганите, касеролите и дълбоките тигани от гамата Ingenio могат да се използват във фурна при температура до 250 градуса, благодарение на подвижните си дръжки (уверете се, че подвижната дръжка е отстранена), както и тенджери от неръждаема стомана и чугун. Тиганите или тенджерите никога не трябва да се използват в микровълнова или конвекторна фурна.

undefined

Други съвети за готвене

Как да използвате Thermo-Signal

Научете как точно да се възползвате максимално от предимствата на нашата ексклузивна функция Thermo-Signal.

Как да започнете да готвите с нашите съдове от неръждаема стомана?

Започнете да готвите точно навреме. Налейте в тигана няколко капки вода. Когато се съберат, температурата е идеална за започване на готвенето

undefined

Как се почиства чугун?

Научете как лесно да почиствате чугунените си съдове.

Какъв вид прибори трябва да използвате?

В зависимост от гамата (проверете опаковката) могат да се използват повечето метални прибори, с изключение на ножове, вилици и бъркалки. Трябва обаче да внимавате при употребата на всякакви метални прибори. Избягвайте да използвате прибори с остри ръбове и не режете директно в тигана. Не пробивайте и не стържете незалепващата повърхност.

undefined

Насладете се напълно на изживяването Ingenio с допълнителни аксесоари

Разгледайте нашата гама от аксесоари Ingenio за практична употреба

Полезни еко съвети

Рециклиране

Знаете ли, че нашите съдове за готвене са произведени от рециклируем метал? Рециклирането на съдовете за готвене допринася за опазването на околната среда

Екологично готвене

Нашето незалепващо покритие позволява готвене без добавена мазнина, което спестява количеството енергия, вода и CO2, необходими за производството на масло или олио

Енергийно ефективно готвене, което пести вода

Използването на мерителни отметки при готвене улеснява използването на точното количество вода, намалява енергията, необходима за загряване на излишната вода и пести вода като цяло

По-бързи резултати при готвене

Нарязването на храната на по-малки парчета осигурява по-бързи резултати при готвене и пести време и енергия.

Енергийно ефективно готвене

Като използвате капак, запазвате топлината и постигате по-бързо готвене и кипене, изискващи до 4 пъти по-малко енергия.

Време за охлаждане

Осигурявайте на съдовете си време за охлаждане при стайна температура, преди да ги поставите в хладилника, за да намалите енергията, необходима за поддържане на ниски температури в хладилника

undefined

Сервизна поддръжка и гаранция

Tefal се ангажира да осигурява ремонт на продуктите до 10 години в цяла Европа.

Защото опазването на околната среда и борбата с отпадъците са наша основна грижа.

Tefal осигурява сервизна поддръжка за вашия продукт по време на гаранционния период и след това.
Гаранцията на Tefal важи само за домашна употреба. Тя не покрива професионална или търговска употреба. Проверете гаранционните условия, като изтеглите документа.

Подлежи ли на сервизна поддръжка вашият продукт?

Връзка с нас

Нашият отдел за обслужване на клиенти е на разположение по всички въпроси, свързани с вашия продукт или услуга от Tefal.

Можете да се свържете с нас по телефона в рамките на работното време или директно чрез чата, показван в долния десен ъгъл на екрана.

Не се колебайте да се свържете с нашия екип по всяко време, като използвате формуляра – ние ще обработим заявката ви възможно най-бързо.

Телефон

0700 10 330
(на цената на един градски разговор или според тарифния план на вашия оператор)
От понеделник до петък
от 9.00 до 18.00 часа

undefined

Формуляр за връзка

Попълнете формуляра и ще получите отговор в рамките на 48 часа.

undefined

Чат

Кликнете върху бутона за чат в долния десен ъгъл на екрана, за да стартирате разговор с някой от нашите агенти.

undefined