Виенски шницел

Виенски шницел

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности269.0 Kcal
Протеини 29,5 g
Въглехидрати 16,4 g
Мазнини 8,7 g
Натрий 0,2 g

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 500 г телешки котлети
  • 1–2 яйца
  • Сол, пипер
  • 3 с.л. обикновено брашно
  • 4 с.л. фина галета
  • Накълцан магданоз
  • 1–2 с.л. олио от рапица
  • Сокът от ½ лимон

Подготовка

Разделете телешките котлети на три части (не по-големи от дланта Ви), можете леко да ги сплескате. Подправете от двете страни със сол, пипер и лимонов сок.

Накрая накълцайте магданоза и разбийте добре с яйцата в една купа. Потопете котлетите първо в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Натискайте добре по галетата.

Налейте в тигана ActiFry половин мерителна лъжица олио от рапица, добавете котлетите и напръскайте върха с още половин мерителна лъжица от олиото и пържете в продължение на 15 минути от всяка страна до добиване на леко златист цвят.