Ризото от ечемик с пушена сьомга и пресни зеленчуци

Ризото от ечемик с пушена сьомга и пресни зеленчуци

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Трудно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности467.0 Kcal
Протеини 27,6 г
Въглехидрати 36,8 г
Мазнини 22,2 г
Натрий 1,2 г

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 310 г грис от ечемик
  • 83 г лук, ситно нарязан
  • 125 мл бяло вино
  • 500 мл безсолен пилешки бульон
  • 1 скилидка чесън, обелен и нарязан на филийки
  • 2 лъжици ActiFry зехтин
  • 500 г бланширани аспержи
  • 125 г/4 унции замразен грах
  • 83 г/3 унции настърган пармезан
  • по 1/2 лъжица ActiFry настъргана лимонова кора и ситно накълцан копър
  • 125 г тънки филета пушена сьомга
  • Сол и пипер.

Подготовка

Сложете ечемика, лука, чесъна, солта и пипера в тигана ActiFry. Посипете с поравно с мазнина. Гответе в продължение на 8 минути.

През това време смесете виното, бульона и водата. Загрейте в микровълновата или в тенджера, докато сместа запуши, но не бива да ври. Изсипете половината от сместа в тигана ActiFry. Гответе в продължение на 20 минути.

Добавете останалата смес от бульона. Гответе още 25 минути или докато почти целият бульон се абсорбира и ечемикът омекне, но все още леко твърд.

Добавете аспержите, граха, пармезана, лимоновата кора и копъра и оставете още 2 минути, за да се смесят и стоплят подправките. Сервирайте с пушената сьомга.