Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ризото със скариди

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 27мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    17мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 200 г Ориз арборио или карнароли

  • 20 бр. Скариди

  • 50 г Пармезан

  • 100 г Маскарпоне (или крема сирене)

  • 100 мл Бяло вино

  • 50 мл Зехтин

  • 1 л Бульон от скариди (или зеленчуков бульон)

  • 75 г Лук

  • Кориандър

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Обелете и нарежете на ситно лука. Нарежете няколко листа кориандър. Обелете скаридите, след което ги нарежете на 3 части, като оставите 8 цели за украса.

Стъпка 2 /5

Загрейте бульона в тенджера с капак. Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете скаридите (целите скариди и нарязаните парчета). Извадете ги от тигана.

Стъпка 3 /5

В същия съд сложете нарязания на ситно лук. Глазирайте, без да го запържвате много. Добавете ориза. Разбъркайте добре и и запържете леко, докато ориза стане прозрачен.

Стъпка 4 /5

Добавете бялото вино. Разбъркайте приготвените сосове и оставете да поври. Прибавете бульона черпак по черпак, като разбърквате непрекъснато. Когато оризът е готов, добавете маскарпонето (крема сирене), кориандъра и нарязаните скариди.

Стъпка 5 /5

Разбъркайте. Настържете и поръсете с пармезан. Поставете целите скариди. Покрийте и оставете да престои за около 3 минути преди да поднесете.