Супа Вишисоаз

Супа Вишисоаз

Предястия

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 450 г праз, нарязан
  • 450 г картофи, на кубчета
  • 150 г лук, ситно нарязан
  • 45 г масло
  • 750 мл зеленчуков бульон
  • 150 г сметана
  • 3 суп.л. салатен лук, нарязан
  • 3 бр. скилидка чесън
  • Сол, пипер

Подготовка

Пригответе съставките.

Измийте и нарежете на тънки ивици белите части на праза.

Обелете и нарежете на ситно лука.

Обелете и почистете кълновете от скилидките чесън.

Сложете в съда всички съставки с изключение на салатния лук и сметаната.

Време за приготвяне: 5 мин.

Блендирайте със сметаната.

Добавете салатния лук и сервирайте.