Телешко с кореноплодни

Телешко с кореноплодни

Основни ястия

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 1 кг телешко с разрез за пълнене
  • 420 г жълта ряпа, на парчета от 2 см
  • 420 г земна ябълка, на парчета от 2 см
  • 420 г пащърнак, нарязан на пръчици от 2 см
  • 200 мл телешки бульон
  • 150 г печурки, тънко нарязани
  • 60 г яйце
  • 1 суп.л. коняк
  • 120 г пилешки дробчета
  • Кухненски канап
  • Олио

Подготовка

Пригответе съставките.

Измийте и нарежете на тънки ивици гъбите.

Капнете малко олио в тигана. Добавете лукчетата шалот и гъбите. Сложете подправки.

След 5 мин добавете дробчетата. Запечете за 5 мин. Свалете от огъня и блендирайте с коняк и яйца. Напълнете телешкото и го завържете. Запечатайте.

Добавете телешкия бульон и останалите зеленчуци.

Време за приготвяне: 11 мин.

Развържете и сервирайте.