Филе от сьомга с микс от див и бял ориз

Филе от сьомга с микс от див и бял ориз

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Скъпо

    Разход

  • Средно лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности403.0 Kcal
Протеини 34,1 g
Въглехидрати 16,3 g
Мазнини 21,2 g
Натрий 0,25 g

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 4 филета сьомга, 150 г всяко
  • 200 мл рибен бульон
  • 1 връзка копър, нарязан на ситно
  • 200 г полуготов дългозърнест бял и див ориз, изпечен до твърдо
  • 50 мл сметана крем фреш или двойна сметана
  • 1 сок от лимон
  • Сол и пипер

Подготовка

Сложете сьомгата в тавата заедно с рибния бульон и половината от накълцания копър.

Задушете за 20 минути, заедно с предястието и десерта. След 16 минути оставете да оттече и запазете течността, след което сложете ориза за повторно затопляне. Покрийте с капак, натиснете бутон Vitamin+ booster и продължете да готвите още 4 минути.

След като рибата и оризът са готови, прехвърлете половината от течността в тенджера и добавете сметаната, оставащия копър и лимоновия сок. Доовкусете. Сложете ориза в топла чиния и поставете сьомгата върху него. Сложете соса, като се стараете да направите линия върху рибата и оризовото канапе.