Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан

Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан

Предястия

  • 4

    Брой хора

  • Скъпо

    Разход

  • Трудно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 8 миди
  • 80 г цял (ненастърган) пармезан
  • 40 г неосолен шамфъстък
  • 50 мл фъстъчено масло
  • 3 пакета точени кори (1 кора за 3 кнедли)
  • 20 г масло
  • 20 мл растителна мазнина
  • Сол и пипер

Подготовка

Нарежете шамфъстъците на едро. Нарежете сиренето на тънки ленти. Мариновайте мидите в малко фъстъчено олио и подправете със сол и пипер. Разтопете маслото и го смесете с олиото.

Намажете точените кори с така получената смес.

Изрежете от корите кръгчета и ги разделете на 3. Поставете малко шам-фъстък в средата на всяко парченце.

Поставете по една мида отгоре. Украсете с лентичките от пармезан. Притиснете, за да оформите кнедлите около мидите. Запържете, като започнете от страната със сиренето. Запържете от всяка страна, докато кнедлите добият златист цвят.

Сервирайте с рукола или свежа салата.