Шишчета от скариди с гарнитура от сандвичи с бял боб

Шишчета от скариди с гарнитура от сандвичи с бял боб

Основни ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Средно лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности392.0 Kcal
Протеини 27,5 g
Въглехидрати 39,6 g
Мазнини 14,4 g
Натрий 0,31 g

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 12 сурови големи скариди или кралски скариди, обелени и сварени
  • 4 дебели филии черен хляб, препечени
  • 300 г бял боб от консерва
  • 4 клончета сух розмарин с отстранени листа от клонките, за да се използват за шиш
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 отделна кофичка обикновено кисело мляко
  • 50 мл олио от шам-фъстък или орехово масло

Подготовка

Изплакнете и отцедете боба. Разпределете добре белия боб и лука в кошница номер 1. Нанижете на всяко клонче розмарин по 3 скариди, за да направите шишче.

Задушете боба и лука за 15 минути, докато приготвяте основното ястие и десерта. След 10 минути готвене отворете капака и сложете шишчетата върху бобените зърна. Затворете и натиснете бутона Vitamin+booster. Оставете още 5 минути.

След като стане готов, пасирайте боба със значително количество кисело мляко, за да стане гладко и кремообразно (внимавайте да не стане твърде течно). Доовкусете. Намажете препечени филийки с бобеното пюре и поставете отгоре шишчето. Поръсете с олио от шам-фъстък или орехово масло.