Ябълки с канела

Ябълки с канела

Десерти

  • 4

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Средно лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • yes

    Хранително & Вкусно

Nutritious & Delicious
Хранителни стойности149.0 Kcal
Протеини 0,7 г
Въглехидрати 32,2 г
Мазнини 3,3 г
Натрий 0 г

Ястията са вкусни и здравословни! С рецептите Nutritious & Delicious съчетаването на кулинарно удоволствие и балансирано меню вече е възможно. Продуктовата гама на Tefal предлага иновативни уреди за готвене и многообразние от рецепти, които запазват ценните хранителни съставки в продуктите.

Продукти

  • 4 ябълки „Златна есен“
  • 85 г сушени кайсии, нарязани на малки парченца
  • 1/2 ч.л. счукана канела или на вкуса, 2 лъжици ActiFry захар
  • 1 лъжица ActiFry слънчогледово олио

Подготовка

Обелете ябълките и ги нарежете на четвъртини. Изрежете вътрешната част със семките. Срежете всеки резен на две за да получите 8 резена.

Сложете ги в голяма купа заедно с олиото, докато се образува тънък слой по тях. Прехвърлете ги в тигана ActiFry и ги оставете за 12 до 15 минути.

Добавете кайсиите и оставете още 3 минути или докато омекнат ябълките.

През това време смесете захарта и канелата в купа. Сервирайте ябълките, докато са топли, поръсени с канелената захар.

Може да сервирате заедно с ванилов сладолед, сметана или гръцко кисело мляко.