TEFAL IXEO QT1020

IXEO QT1020 Грижи за дрехите за минути с първото решение за гладене с пара тип „всичко в едно“

Tefal IXEO е впечатляваща ютия и уред за гладене с пара, която включва всичко в едно за пълна грижа за дрехите, с ненадминати лекота и удобство, за да изглеждате по възможно най-добрия начин за нула време. Вградената дъска Smart Vertical Board с вертикално разположение предлага изцяло нова грижа за дрехите с ергономичен изправен дизайн, високоефективна работа с пара и леко гладене. Без необходимост от дъска за гладене, Tefal IXEO е идеалното решение за гладък и безупречен вид без бръчки всеки ден.

Реф. №: QT1020E0

Решение тип „всичко в едно“: ютия и уред за гладене с пара Tefal IXEO

Революционно изживяване с впечатляващо решение тип „всичко в едно“ за дрехите ви, което може да е ваше с Tefal IXEO – ютия и уред за гладене с пара, който удовлетворява всички ваши нужди с грижа за дрехите в едно удобно устройство.

Високоефективното обработване с пара и леко гладене се съчетават в едно, с вградената вертикална дъска Smart Vertical Board с три позиции, която предлага удобно изправено и наклонено гладене с подобрена ергономика.

Високоефективното премахване на гънки се постига чрез Turbo Steam технология с 1600W мощност, която осигурява налягане от 5 бара.

Благодарение на бързото 45-секундно нагряване, което е чудесно за изглаждане на дрехите в последния момент и системата Smart Protect, това е един интелигентен продукт с температура, която се адаптира към всички дрехи, без необходимост от специални настройки: получавате грижа за дрехите на момента!

Уреда е лесен за употреба и изключително удобен, с олекотен дизайн, намалено на половина тегло спрямо традиционните ютии.

Подобрените функции допълват идеалния пакет IXEO „всичко в едно“ – ютия и уред за работа с пара – без нужда от дъска за гладене.

от Tefal

Най-важното
 • Комфорт и лесна употреба с вградена вертикална дъска Smart Vertical Board

  Три положения с подобрена ергономика, за повече лекота и ефективност, с удобството на вградения дизайн – това означава, че вече не ви трябва дъска за гладене.

 • Надеждно и ефективно премахване на гънките

  Технологията за нагряване на плочата за гладене с пара, в съчетание с технологията Turbo Steam, с налягане от 5 бара, създават високоефективно премахване на гънките, с гарантирани резултати.

 • Подобрено използване, благодарение на новата гладеща глава

  Чисто нов дизайн, който предлага удобно и леко гладене, с гладеща глава, която тежи на половина по-малко от традиционните парни ютии, и ви помага да стигнете и до най-малките детайли.

 • Удобство със светкавични резултати

  Светкавично, 45-секундно време за загряване, което означава, че вашето устройството тип „всичко в едно“, ще е готово, за отрицателно време, за да излезете от вкъщи във възможно най-добрия си вид.

 • Изключително удобство, благодарение на отделящият се воден резервоар

  Големият обем на еднолитровият воден резервоар с възможност за изваждане, гарантира дълго време за гладене с пара и допълване, по-лесно от всякога.

 • Безопасно за всякакви видове дрехи

  Възползвайте се от грижа за дрехите, която е безопасна за използване за всички дрехи в гардероба ви, с парно гладене на всякакви материи, дори и най-деликатните, като например коприна.

 • Гъвкавост и удобство с интелигентна, отстраняваща се основа

  За пълна гъвкавост и удобство, портативната и лека база ви позволява да освежите дрехите си навсякъде, по всяко време, като може да се използва и върху завеси, мебели и други.

 • Допълнителни ползи: освежава и хигиенизира

  Интензивната мощ на парата убива до 99.99% от микробите и бактериите, като същевременно освежава и премахва неприятните миризми, за свежи дрехи и идеална хигиена.

 • Повече удобство, благодарение на включените аксесоари

  Някои модели включват удобни аксесоари като четката за дрехи, предназначена за плътни материи, и щипки за фиксиране на дрехите ви към вградената вертикална Smart дъска.

 • Лесно транспортиране

  Благодарение на малките колелца под продукта, транспортирането му става толкова лесно, че можете да го местите навсякъде в дома си. 

Функции
Парна глава Stainless Steel soleplate  
Дезинфекциране    
Воден резервоар Сменяем  
Автоматично изключване Да  
Регулируема стойка Двоен  
Функция Включване / Изключване Ръчно управление  
Индикатор за готовност на парата    
Отделение за съхранение на захранващия кабел Кука  
Щипки    
Възможност за управление на парата    
Окачалка    
Разглобяема основа    
Колелца    
Антиваровикова система Касетка  
Напомняне за премахване на накип    
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
За да използвате Smart Board, хванете дъската от двете страни, повдигнете я нагоре и я наклонете според предпочитанията си:

За максимално удобство при употреба резервоарът IXEO може да се сменя.
С обема си от един литър той дава възможност да правите кратки или дълги сесии.

Благодарение на изчистения си дизайн, IXEO може лесно да се впише в дома Ви.
Снабден e с малки колела под основата си и можете да го местите без усилие.
Ако обаче искате да съхранявате продукта, той може да бъде снижен до височина 105 см.
По-компактен е и може лесно да се съхранява в съблекалня или килер.

Чешмяна вода:
Вашият уред е предназначен да работи с чешмяна вода. Ако Вашата вода е много твърда (твърдост, по-висока от 30°f или 17°dH или 21°e), смесете 50% чешмяна вода с 50% дестилирана вода (може да се намери по магазините).
В някои крайбрежни райони съдържанието на сол във водата може да е високо. В този случай използвайте само дестилирана вода.

Уреди за омекотяване на вода:
Има няколко вида уреди за омекотяване на вода и водата в повечето от тях може да се използва с парочистачката. Въпреки това някои уреди за омекотяване на вода, особено тези, които използват химикали като сол, могат да станат причина за появата на бели или кафяви петна. Това важи по-специално за филтриращите кани.
Ако срещнете такъв проблем, препоръчваме да се опитате да използвате нетретирана чешмяна вода или бутилирана вода.

Запомнете:
Никога не използвайте дъждовна вода, чиста деминерализирана вода или чиста дестилирана вода от магазина или вода, съдържаща добавки (като нишесте, парфюм или вода за домашни уреди). Такива добавки могат да повлияят на свойствата на парата и при високи температури да образуват отлагания в камерата на парогенератора, които е възможно да оцветят прането и да доведат до преждевременно износване на уреда.
IXEO е снабден със патронна система против образуване на котлен камък, която увеличава продължителността на живота на уреда.
Животът на патрона зависи от седмичния брой на часовете за гладене и твърдостта на водата във Вашия район.
1 патрон IXEO осигурява средно 8 месеца гладене.
Когато патронът се изчерпа, на основата на продукта светва предупредителен индикатор.
След това се препоръчва да смените патрона, за да продължите да използвате уреда си в най-добрите условия.
Просто извадете резервоара от уреда, сменете съществуващия патрон с новия и поставете обратно пълния с вода резервоар.
Тогава е необходим период за подготовка от 1 минута и 30 секунди.

За повече подробности вижте раздела „Против образуване на котлен камък” в ръководството за употреба.
Вашият продукт не е включен в контакта или не е пуснат ==> Проверете дали Вашият продукт е правилно свързан към електрически контакт и дали превключвателят е в положение "I".
Нивото на водата в резервоара е твърде ниско ==> Изключете уреда от електрическата мрежа и напълнете резервоара.
Помпата е празна ==>Натиснете и задръжте бутона за пара няколко секунди, за да се зареди помпата.
Свалящият се резервоар не е монтиран правилно ==> Проверете правилното позициониране на резервоара върху продукта.
Продуктът е в режим „Готовност“ ==> Натиснете бутон „Вкл./Изкл.“ и изчакайте, докато не спре да премигва.
Вашият продукт не е включен в контакта или не е пуснат ==> Проверете дали Вашият продукт е правилно свързан към електрически контакт и дали превключвателят е в положение "I".
Продуктът е в режим „Готовност“ ==> Натиснете бутон „Вкл./Изкл.“ и изчакайте, докато не спре да премигва.
Резервоарът за вода не е монтиран правилно или неговият заключващ клапан не е затворен правилно ==> Проверете дали клапанът е затворен и дали резервоарът е монтиран правилно на продукта.
Вашият уред има котлен камък, консултирайте се с раздел „Премахване на котлен камък“ в инструкциите.
Използвали сте химикали или добавки за премахване на котлен камък във водата.
Никога не добавяйте такъв продукт в резервоара за вода. Те съдържат органични отпадъци или минерали, които кондензират под въздействието на топлина и причиняват прокапване, кафяво зацапване или преждевременно стареене на вашето устройство.
Използвали сте химикали или добавки за премахване на котлен камък във водата.
Никога не добавяйте такъв продукт в резервоара за вода. Те съдържат органични отпадъци или минерали, които кондензират под въздействието на топлина и причиняват прокапване, кафяво зацапване или преждевременно стареене на вашето устройство.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабела в одобрен ремонтен център.
За помощ относно сглобяването на IXEO, гледайте този видеоклип:

След изплакване на резервоара трябва да натиснете и да задържите бутона за рестартиране за около 3 секунди, за да спре мигането на светлинния индикатор.
Натиснали сте спусъка за пара 3 пъти за кратко и последователно, което задейства режима „Boost“ (Подсилване). След това парата се активира автоматично за няколко секунди.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.