Търсенето Ви не даде резултати: 

Можете да потърсите отново, като следвате тези съвети:

 • Проверете правописа, опитайте със синоними
 • Ограничете търсенето до един или два термина
 • Използвайте по-малко специфични думи, с една по-обща дума може да намерите повече продукти

TEFAL ФРИТЮРНИК UNO FF203

ФРИТЮРНИК UNO FF203 Компактен размер за вместимост от 1 kg хранителни продукти

С фритюрник Tefal Uno се наслаждавате на компактен уред с достатъчно голяма вместимост за цялото семейство! Идеален за четиричленно семейство благодарение на голямата му вместимост от 1 kg, като компактният му размер със сгъваема дръжка заема минимално място за лесно съхранение във всяка кухня. Оборудван с удобни функции, включително голям прозорец за преглед, Uno се предлага и с регулируем термостат (150° C до 190° C) за повече многофункционалност при готвене.

Реф. №: FF203130

Фритюрник Tefal Uno: Компактен размер за цялото семейство

Спестете място в кухнята си и гответе за цялото семейство!

Електрическият фритюрник Tefal Uno е компактен и предлага голям капацитет за всичките ви любими хора!

Голямата вместимост от 1 kg е достатъчна за четири порции, а компактните му размери и сгъваемата дръжка пестят място на плота и в шкафа – за идеално съхранение във всяка кухня.

Оборудван с удобни функции, включително голям прозорец за лесно наблюдение, както и автоматично отваряне на капака, Uno разполага също и с регулируем термостат (150° C до 190° C), който осигурява висока многофункционалност при пържене на всякакви видове апетитни ястия.

 

 

 

 

Най-важното
 • Семеен капацитет, компактен размер

  Съчетава голям капацитет за цялото семейство с компактен размер, който заема минимално място на плота.

 • Голяма вместимост

  Голяма вместимост за хранителни продукти от 1 kg за до 4 порции.

 • Лесно съхранение

  Компактният размер и сгъваемата дръжка улесняват съхранението в кухнята.

 • Лесно наблюдение

  Лесно наблюдение на готвенето чрез големия прозорец за повече видимост.

 • Пържене на всякакви ястия

  Регулируемият термостат (150° C до 190° C) е идеален за пържене на всякакви ястия и осигурява голямо разнообразие.

 • Автоматично отваряне на капака

  Удобното автоматично отваряне на капака осигурява повече удобство.

 • Позиция за отцеждане

  Позиция за отцеждане за по-малко мазнина преди сервиране.

Функции
Вместимост на мазнина 1.8 L  
Вместимост на хранителни продукти 1 Kg  
Покритие на купата Алуминий  
Капак Готвене  
Автоматично отваряне на капака    
Прозорче    
Филтър Метален  
Филтриране на мазнината няма  
Контролен панел не се предлага  
Светлинен индикатор    
Цветове Бял  
Вместимост за пържени картофи 800 g  
Функция „On/Off“ (Включване / Изключване)    
Безопасно почистване в съдомиялна машина - подробности Кошница  
Мощност 1350-1600  W
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
Панираната храна не трябва да се поставя директно в кошницата. Панировката ще се залепи за нея.
Затова първо поставете кощницата в олиото и след като си сложите ръкавици поставете панираната храна.
Фритюрникът приготвя всякакъв вид храна: зеленчуци, месо, риба, морски храни, плодове. Можете да готвите десерти във Вашия фритюрник: пържени резени, понички, плодове.
Съхранявайте олиото във фритюрника при затворен капак, така то ще остане прясно и чисто. Ако фритюрникът няма да се използва дълго време, съхранявайте олиото в отделен съд и почистете фритюрника.
Никога не смесвайте различни видове мазнина, тъй като всеки вид има своя температура на пържене и най-вече защото това би могло да доведе до образуване на емулсии и преливане по време на готвенето.
Времето на загряване варира от 10 до 18 минути в зависимост от настройката на термостата, модела и размера. Използването на фиксиран или вадещ се казан също води до разлики. Светлинният индикатор (в зависимост от модела) свети, докато фритюрникът загрява, и изгасва след достигане на нужната температура.
Металните филтри с активен въглен се сменят след 35 до 50 пържения в зависимост от модела (индикаторът за насищане показва кога трябва да се сменя филтърът). Порестите филтри се сменят след 20 пържения. Ако пържите риба, препоръчваме използването на отделен филтър и смяна на олиото след пържене. Миещите филтри от карбонови влакна трябва да се мият след 80 пържения (възстановяват се след всяко измиване). Системата „Pure Air“ е постоянна система, която няма нужда от смяна.
Мазнината във фритюрника трябва да се сменя поне на всеки 10 използвания. Слънчогледовото и фъстъченото олио трябва да се сменят на всеки 5 използвания или ако започне да се чува леко пращене (това означава, че в мазнината има вода). За да удължите времето на използване на мазнината, филтрирайте я редовно. Може да се наложи да сменяте мазнината по-често, ако готвите риба, морски дарове или тестени изделия.
Мазнината трябва да се изцежда и/или филтрира (като използвате хартиени филтри, филтрираща купа или цедка) след като се охлади и след всяка употреба. Така мазнината няма да се замърсява бързо. Мазнината, използвана за риба, трябва да се съхранява отделно.
a) Мазнината не е достатъчно гореща. Ако имате регулируем термостат, проверете дали е настроен правилно за храната, която готвите. Ако уредът Ви не е с регулируем термостат, то светлинният индикатор на фритюрника трябва да е изгаснал - тогава олиото е готово за пържене.
б) Пък има твърде много продукти в кошницата. Пържете на малки порции (особено замразени храни) за постигане на по-добри резултати.
в) Не сте оставили храната да се готви достатъчно дълго. Увеличете времето за готвене с няколко минути, вдигнете кошницата и проверете дали е хрупкаво.
а) Фритюрникът е бил напълнен над обозначението за максимум (с мазнина или продукти в кошницата). Проверете нивото на мазнината. На казана има знак за минимално и максимално ниво.
б) Възможно е също и в олиото да са поставени мокри продукти. Подсушете напълно продуктите или махнете остатъците от лед върху замразените продукти преди пърженето.
За по-добри резултати препоръчваме да се използва растителна мазнина.
Никога не смесвайте различни видове мазнина във фритюрника, тъй като температурата на кипене на всяка мазнина е различна.
Ако използвате твърда мазнина:
• Нарежете я на малки кубчета и я разтопете в тенджера (150 °C), преди да я поставите във фритюрника.
• Никога на разтопявайте твърдата мазнина направо в казана на фритюрника.
Но най-вече никога не поставяйте цяла буца мазнина направо кошницата на фритюрника.
Неприятната миризма може да се дължи на стара мазнина или задръстен филтър, който трябва да се смени. Сменете мазнината или филтъра, или и двете.
Натрийте стъклото с малко лимонов сок или срежете картоф наполовина и натрийте стъклото преди готвене.
Това зависи от модела:
а) Външно регулиране на височината на кошницата (позволява продуктите да се потопят в горещата мазнина при затворен капак, за да се избегнат пръските),
б) Студени външни стени,
в) Капак с автоматично отваряне чрез натискане на бутон,
г) Фритюрникът Ви е оборудван с термозащита против прегряване (при нагряване без мазнина) или възстановяема термозащита, особено полупрофесионалните модели. Не забравяйте да проверите дали същата не се е задействала, в случай че уредът не работи.
Казанът на фритюрника трябва да се пълни преди употреба при студен и изключен уред.
След неколкократна употреба трябва да долеете мазнина до нужното ниво. Винаги го правете при изключен и изстинал уред.
Никога не използвайте фритюрника без олио или мазнина.
Обикновено в казана има два белега - минимум и максимум. Вижте указанията за употреба.
В никакъв случай не надвишавайте максималното ниво и не наливайте по-малко олио от необходимия минимум.
• Веднага щом олиото загрее до подходящата температура за пържене (изгасва пилотната светлина).
• Някои модели имат термостат с няколко положения, който Ви позволява да избирате между различни температури на готвене. Долната позиция регулира мазнината на около 170°C/338°F, а горната при 190°C/374°F. Долната настройка може да се използва при готвене на деликатни храни, които не издържат на по-високи температури (гъби, някои видове риба). Настройката на по-висока температура дава отлични резултати при пържене на дълбоко замразени картофи, месо, замразени полуфабрикати, зеленчуци и др.
Поставете продуктите в кошницата в съответствие с обозначението за максимално напълване, посочено в инструкциите.
За да получите дори по-вкусни продукти, препоръчваме по-скоро напълване до половината, отколкото до обозначението за максимално напълване.
Препоръчваме ограничаване на температурата на готвене за картофи до 170°C (338ºF).
• Оставете фритюрника да изстине
• Излейте мазнината от фритюрника в отделен съд (възползвайте се от случая, за да я филтрирате или смените).
• Свалете филтрите и капака на фритюрника (в зависимост от модела -вижте инструкциите за употреба). Капакът може да се почисти с гореща сапунена вода и след това се подсушава. Някои капаци могат да се мият в съдомиялна машина (вижте инструкциите за употреба).
• Сменете филтъра. (Вижте периодичността на смяна в инструкциите за съответния модел).
• Вадещите се казани (в зависимост от модела) се почистват с гореща сапунена вода, след което се изсушават. Могат да се мият и в съдомиялна машина. Не използвайте абразивни препарати. Не забравяйте да почистите вентила, ако е оборудван със система за филтриране.
• Фиксираните казани първо трябва да се почистят с абсорбираща хартия. Напълнете казана до половината с хладка вода и препарат за съдове (никога не потапяйте фритюрника, кабела и щепсела във вода), след това измийте с неабразивна гъба. Уверете се, че водата не прелива извън фритюрника и не влиза в контакт с нагревателите.
• Излейте водата и избършете добре вътрешността на казана, за да не попадне вода в мазнината.
• Външната част на фритюрника може да се почисти с влажна гъба и сапун. Препоръчително е това да се прави след всяка употреба.
Трябва редовно да сменяте олиото (през 8-10 използвания).
След всяко използване почиствайте изгорелите остатъци по дъното на фритюрника, за да може олиото да съхрани качествата си по-дълго.
Редовно сменяйте (*според модела) или почиствайте филтъра. Ако не правите това, той ще се запуши и водата няма да може да изтича по време на работа.
Редовно почиствайте фритюрника в съответствие с описаните в инструкциите предпазни мерки.
Сложете използваното олио в херметически контейнер и го изхвърлете (свържете се с местния доставчик на услуги за рециклиране, тъй като методите и инфраструктурата за събиране на отпадъци се различават на различните места). Възможността за обработване на подлежащи на рециклиране материали зависи от местния доставчик на такива услуги.
Не изливайте олиото в мивката.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабелатв оторизиран сервизен център.
Не можете да смесвате вода и олио. Ако те се смесят и сместа прегрее, внезапното изпаряване на водата може да накара олиото да пръска.
Ако фритюрникът издава шум, това означава, че в него има вода. Шумът е причинен от изпаряването на водата.
Веднага щом чуете пращене, сменете олиото. Ако не смените олиото, то може да започне да пръска.
– Полупрофесионалните модели разполагат с устройство за безопасност, което се активира, ако фритюрникът се нагрее без олио.
• Оставете уреда да се охлади.
• Използвайте функцията RESET (ЗАНУЛЯВАНЕ) на базовото устройство.
‒ Конвенционалните фритюрници не разполагат с функция RESET. Занесете уреда в някой от нашите одобрени сервизи за ремонт.
• Капакът не е затворен правилно. Уверете се, че е фиксиран правилно.
   За сменяеми вътрешни капаци се уверете, че пантите са уплътнени правилно.

• Уплътнението може да е повредено. Свържете се одобрен сервизен център за подмяна.
Батерията е изтощена. Сменете я.
• Пресни пържени картофи:
- Залейте суровите пресни картофи с гореща вода, за да се отстрани скорбялата и за да не се слепват.
- Подсушете ги с кърпа, след това ги сложете да се пържат в кошницата в продължение на 8 минути, извадете ги, изчакайте да се повиши температурата на фритюрника, след което потопете кошницата с приготвените картофи за две или три минути, за да се зачервят.
• Ако пържите замразени картофи, никога не изсипвайте съдържанието направо в кошницата или олиото. Първо отстранете целия лед, който можете, след тгова ги подсушете, преди да ги потопите във врящото олио.
• За равномерно приготвяне на друг вид храна нарежете продуктите на еднакви и не много големи парчета.
• Добавяйте солта или подправките към пържената храна от разстояние от фритюрника, за да не попадат вътре в уреда.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Фритюрниците се контролират от термостат, който е създаден да поддържа нужната температура на мазнината, за да се избегне прегряването и възпламеняването му, което ги прави по-безопасни при пържене. Повечето фритюрници имат и система с топлинен прекъсвач, който ги изключва, ако се нагреят твърде много. Други функции за безопасност включват прозорче за наблюдение, за да се вижда храната по време на пържене; хладни стени, за да не се нагрява външната част твърде много; заключващи се капаци, които не позволяват мазнината да пръска навън по време на готвене, намалявайки и риска от разливане, ако фритюрника падне.
В мазнината може би има твърде много вода.
Много е важно продуктите да се подсушават напълно и да се маха леда от замразените храни преди готвене.
Ако има твърде много вода в мазнината, тя ще заври и мазнината ще започне да пръска.
Фъстъченото масло има по-ниска точка на пушене от повечето типове растително олио, така че може да пуши леко при температури за пържене. Освен това има не особено неприятен мирис.
Панираните храни не трябва да се слагат директно в кошницата. Панировката преминава през телта на кошницата и залепва.
Водата и олиото не се смесват. Ако те се смесят и сместа прегрее, внезапното изпаряване на водата може да накара олиото да пръска.
Винаги изцеждайте излишната вода от храните преди пържене, за да гарантирате, че количеството вода в олиото е минимално.
Никога не слагайте храна (по-конкретно замразена храна) директно в коша или над фритюрника, тъй като това ще доведе до попадане на вода в олиото.
Не покривайте коша за пържене с капака след употреба, тъй като това ще доведе до образуване на конденз във фритюрника.
Не позволявайте на образувалия се по капака конденз да капе във фритюрника.
Никога не съхранявайте или използвайте фритюрника навън, тъй като това ще доведе до образуването на конденз.
Фритюрникът никога не трябва да работи с нива на мазнина, надвишаващи обозначението за максимално напълване, защото в противен случай може да прелее.
Отстранете излишната мазнина с помощта на черпак.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.