Тажин с тънки резени лимон
- Общо време 23мин.
- 10мин.Приготвяне 
- 13мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 4 бр. Пилешки бутчета (бутче и кълка) 
- 2 бр. Глава лук, тънко нарязан 
- 1 бр. Кристализирал лимон, нарязан на тънко 
- 15 бр. Зелени маслини без костилки 
- 2 ч.л. Млян кимион 
- 300 мл Пилешки бульон 
- 4 с.л. Пресен кориандър, нарязан 
- 2 с.л. Растително масло 
- 800 г Картофи 
- Сол и пипер 
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Обелете картофите и ги нарежете на едро. Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 3 /6
Запържете парчетата пилешко (на порции, ако е необходимо). Извадете месото. Заменете го с лука и кимиона. Гответе 2 минути
Стъпка 4 /6
Добавете останалите съставки без кориандъра, като завършите с картофите.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 13 минути
Стъпка 6 /6
Сервирайте.

