Фондан Джандуя

Фондан Джандуя

Десерти

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 200 г шоколад джандуя, разтопен
  • 150 г масло, разтопено с шоколада
  • 3 бр. яйце, с отделен жълтък и белтък,
  • 90 г захар
  • 30 г брашно
  • 15 г какао на прах
  • Форма, застлана с хартия за печене
  • 1 кръг хартия за печене за дъното на тигана
  • 250 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Разбийте жълтъците и захарта. Добавете брашно и какао. Добавете разтопената джандуя с маслото. Добавете белтъците, разбити на сняг.

Изсипете сместа във формата за печене. Поставете я в съда, застлан с хартия и с добавена 250 мл вода в него.

Време за приготвяне: 45 мин.

Извадете от формата. Консумирайте на стайна температура.