Френско петле в гърне

Френско петле в гърне

Основни ястия

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 3 бр. френско петле
  • 6 бр. морков, нарязан на парчета
  • 3 бр. стрък праз, нарязан на едро
  • 6 бр. малка ряпа, разрязана на две
  • 3 бр. картоф, разрязан на 2
  • 75 г брашно
  • 75 г масло
  • 1,5 глава лук, разрязана на 2
  • 1 букет гарни
  • Сол, пипер
  • 200 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Сложете маслото в тигана.

Разтопете маслото. Добавете брашното и смесете. Добавете 200 мл студена вода, разбъркайте. Подправете и извадете от тигана.

Аранжирайте петлето в тигана и долейте вода, така че да го покрие. Сложете зеленчуците и букет гарни отгоре, добавете подправки.

Време за приготвяне: 8 мин.

Извадете зеленчуците и петлето. Добавете соса и блендирайте. Сервирайте.