Яйца по флорентински

Яйца по флорентински

Предястия

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 6 бр. яйца, екстра пресни, големи
  • 180 г листа спанак, измити
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 3 суп.л. олио
  • 450 мл студено мляко
  • 20 г масло
  • 20 г брашно
  • Сол, пипер, индийско орехче
  • 3 суп.л. пармезан
  • 6 рамекини (140 мл)
  • Кръг хартия за печене колкото тигана
  • 200 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Излейте олиото в тигана. Добавете лука и спанака. Извадете ги, щом се сготвят.

Разтопете маслото с брашно. Разбъркайте. Добавете млякото. Разбивайте до сгъстяване. Сложете подправки. Добавете сварените зеленчуци.

Прехвърлете сместа в рамекините. Счупете отгоре едно яйце. Сложете хартията на дъното на тигана, рамекините отгоре и налейте вътре 200 мл вода.

Време за приготвяне: 4 минути

Поръсете отгоре настъргания пармезан. Сервирайте.