Агнешки тажин със сини сливи
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
10 бр. Кубчета агнешка плешка
0.5 бр. Лук, тънко нарязан
10 бр. Сушени сливи без костилки
10 бр. Цели бадеми
1 ч.л. Печено сусамово семе
Сол и пипер
1 ч.л. Мляна канела
2 с.л. Зехтин
100 мл Вода
1 с.л. Течен мед
Брашно за овалване
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Накълцайте лука.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 4 /7
Оваляйте кубчетата месо в брашно. Запечатайте в горещо олио, ако е необходимо на порции.
Стъпка 5 /7
Добавете другите съставки в съда. Разбъркайте.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 15 минути
Стъпка 7 /7
Декорирайте със сусам и сервирайте със семолина.