Агнешко къри с батат
- Общо време 40мин.
- 25мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
320 г Кубчета агнешка плешка
0.5 с.л. Пречистено масло
0.5 бр. Глава лук, тънко нарязан
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
5 г Прясно настърган джинджифил
1.5 с.л. Паста къри
160 г Доматено пюре
40 г Натурален йогурт
125 г Сладки картофи, на кубчета
20 г Бадеми на люспи
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Обелете и накълцайте лука.
Стъпка 3 /9
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 4 /9
Настържете джинджифила.
Стъпка 5 /9
Добавете маслото в съда за готвене.
Стъпка 6 /9
Запържете лука, чесъна и джинджифила за 1 мин. Запечете месото от всички страни, ако е необходимо на порции.
Стъпка 7 /9
Добавете доматеното пюре, пастата къри, сладките картофи и киселото мляко. Добавете сол и пипер и разбърквайте.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 15 минути
Стъпка 9 /9
Гарнирайте с бадеми на люспи. Сервирайте.