Агнешко с три вида чушки
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
300 г Агнешка плешка, на кубчета
0.5 бр. Глава лук, тънко нарязан
0.5 бр. Червена чушка, на ивици
0.25 бр. Зелена чушка, на ивици
0.25 бр. Жълта чушка, на ивици
50 мл Бяло или червено вино
50 мл Вода
1 с.л. Зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
300г Агнешка плешка, на кубчета 0.5бр. Глава лук, тънко нарязан 0.5бр. Червена чушка, на ивици 0.25бр. Зелена чушка, на ивици 0.25бр. Жълта чушка, на ивици 50мл Бяло или червено вино 50мл Вода 1с.л. Зехтин Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в купата.
1с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Запържете кубчетата месо, ако трябва и на две партиди. Извадете месото. Без да изплаквате, изсипете виното в купата и деглазирайте.
300г Агнешка плешка, на кубчета 50мл Бяло или червено вино
Стъпка 4 /6
Върнете месото в купата и добавете зеленчуците. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте. Добавете водата.
0.5бр. Глава лук, тънко нарязан 0.5бр. Червена чушка, на ивици 0.25бр. Зелена чушка, на ивици 0.25бр. Жълта чушка, на ивици 50мл Вода Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте със задушени картофи.