Ананас с ориз по кубински
- Общо време 29мин.
- 20мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 бр. Ананас
200 г Телешка кайма
200 г Кайма за наденички
50 г Шунка, нарязана на кубчета
2 бр. Стрък пресен лук
200 г Дългозърнест ориз
350 мл Вода
2 с.л. Олио
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
2бр. Ананас 200г Телешка кайма 200г Кайма за наденички 50г Шунка, нарязана на кубчета 2бр. Стрък пресен лук 200г Дългозърнест ориз 350мл Вода 2с.л. Олио Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в купата.
2с.л. Олио
Стъпка 3 /6
Запържете лука. Добавете телешката кайма, наденицата и шунката. Разбъркайте.
200г Телешка кайма 200г Кайма за наденички 50г Шунка, нарязана на кубчета 2бр. Стрък пресен лук
Стъпка 4 /6
Добавете половината ананас, а после ориза и водата. Добавете сол и пипер. Разбъркайте добре.
2бр. Ананас 200г Дългозърнест ориз 350мл Вода Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Добавете зеления лук, аранжирайте го между половинките ананас и сервирайте.
2бр. Ананас 2бр. Стрък пресен лук