Виетнамска супа с пиле
- Общо време 18мин.
- 18мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
3 бр. Пилешки гърди
1.3 л Пилешки бульон
30 г Джинджифил, нарязан
1.5 бр. Глава лук, нарязан
3 бр. Лук шалот, нарязан и запържен
3 с.л. Сос нуок мам
480 г Японска юфка, приготвена
60 г Соеви кълнове
1.5 с.л. Кориандър, нарязан
3 бр. Червена люта чушка, нарязана
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете пресния джинджифил на парчета.
Стъпка 3 /8
Обелете и накълцайте лука.
Стъпка 4 /8
Накълцайте и запържете лука шалот (по желание).
Стъпка 5 /8
Измийте и нарежете на ситно кориандъра.
Стъпка 6 /8
Излейте бульона в съда за готвене. Добавете лука, джинджифил, чили и нуок мам.
Стъпка 7 /8
Нека заври, а след това да къкри за 5 минути. Добавете пил. гърди. След 8 мин. прецедете и ги нарежете. Добавете юфката за 1 мин.
Стъпка 8 /8
Разлейте в купи. Гарнирайте със соеви кълнове, лук шалот и кориандър.