Винен кебап
- Общо време 50мин.
- 5мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1.5 бр. Глава лук, тънко нарязан
800 г Свинска плешка, на кубчета
750 мл Млени домати
250 мл Червено вино
2 бр. Дафинов лист
1 ч.л. Червен пипер
8 бр. Зърна черен пипер
4 бр. Бахар
Сол
7 с.л. Слънчогледово олио
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете месото на парчета за готвене. Накълцайте лука.
Стъпка 2 /6
Сложете олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Запечатайте месото в олиото за 10 мин. Ако се налага направете това на порции. Добавете лука и гответе още 5 мин.
Стъпка 4 /6
Добавете всички останали съставки в купата. Подправете със сол. Разбъркайте добре.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане 30 мин.
Стъпка 6 /6
Сервирайте ястието топло с топка бял варен ориз или картофено пюре.