Говеждо в стил мусака
- Общо време 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
750 г Телешка кайма
900 г Патладжани, на кубчета
2 бр. Глава лук, тънко нарязан
600 г Консерва белени домати на кубчета
3 с.л. Нарязан босилек
150 мл Сос бешамел (кутия)
Сол и пипер
3 с.л. Зехтин
100 г Сирене ементал, настъргано
3 бр. Скилидка чесън, нарязана
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Накълцайте лука.
Стъпка 3 /9
Почистете кълновете на чесъна.
Стъпка 4 /9
Нарежете на ситно босилека.
Стъпка 5 /9
Излейте олиото в съда.
Стъпка 6 /9
Запечатайте месото. Извадете го. Запържете патладжаните. Добавете лука и чесън.
Стъпка 7 /9
Добавете доматите и соса бешамел. Върнете месото, добавете сол и пипер.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 12 минути
Стъпка 9 /9
Добавете сиренето грюер и нарязания босилек. Сервирайте!