Говеждо по каталонски
- Общо време 21мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
250 г Телешка кайма
50 г Свинска кайма (или кайма за наденички)
1 Яйце
Сол, пипер
1 с.л. Обикновено брашно
50 г Зелени маслини без костилки
30 г Чоризо (нарязано на кръгчета)
14 cl Вода
10 г Доматено пюре (разредено във вода)
1 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
250г Телешка кайма 50г Свинска кайма (или кайма за наденички) 1 Яйце Сол, пипер 1с.л. Обикновено брашно 50г Зелени маслини без костилки 30г Чоризо (нарязано на кръгчета) 14cl Вода 10г Доматено пюре (разредено във вода) 1с.л. Зехтин
Стъпка 2 /7
Излейте зехтина в тенджерата.
1с.л. Зехтин
Стъпка 3 /7
Разбъркайте говеждото с яйцата и подправете. Оформете кюфтета (5/порц.). Поръсете с брашно.
250г Телешка кайма 1 Яйце Сол, пипер 1с.л. Обикновено брашно
Стъпка 4 /7
Запържете кюфтетата в нагорещено олио.
1с.л. Зехтин
Стъпка 5 /7
Добавете другите съставки.
50г Свинска кайма (или кайма за наденички) 50г Зелени маслини без костилки 30г Чоризо (нарязано на кръгчета) 14cl Вода 10г Доматено пюре (разредено във вода)
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте с ориз.