Горещо или студено гаспачо
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Домати, обелени и нарязани
100 г Бял лук, нарязан
2 бр. Скилидка чесън, обелена
100 г Червена чушка, обелена, нарязана
2 бр. Филия бял хляб без кора
2 с.л. Шери оцет
12 бр. Листа пресен босилек
2 ч.л. Захар
600 мл Вода
Висококачествен зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете главите бял лук на парчета.
Стъпка 3 /8
Обелете и почистете кълновете от скилидките чесън.
Стъпка 4 /8
Обелете и изчистете семето на червения пипер. След това го нарежете.
Стъпка 5 /8
Сложете всички съставки в съда с изкл. на босилека. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 6 /8
Време за приготвяне: 5 мин.
Стъпка 7 /8
Блендирайте фино.
Стъпка 8 /8
Консумирайте гореща или охладена, подправена с босилек и зехтин.