Italian-style grilled peppers
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 броя Червени чушки
6 с.л. Зехтин
3 скилидка Скилидки чесън
3 с.л. Босилек
3 броя филета от аншоа
1.5 с.л. Балсамов оцет
Сол
Пипер
30 г Кедрови ядки
60 г Пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Включете грила. Изберете програма Пипер и натиснете OK.
Стъпка 2 /4
Нарежете на две половинки чушките и ги почистете от семките. После разрежете всяка половинка по дължина на три. Смесете с половината зехтин, чесъна, босилека, аншоата и балсамовия оцет. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /4
След като грила загрее, поставете резените чушки върху плочата (може да се наложи да ги разделите на няколко партиди) и затворете грила. Гответе според указанията на дисплея до „леко изпечено“.
Стъпка 4 /4
Наредете чушките в чиния, полейте се с останалия зехтин и ги оставете да изстинат. Преди да сервирате, ги поръсете с кедровите ядки и настъргания пармезан.