Гриловано пиле с лимонена трева и фиде с къри
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 клечка, стрък Лимонена трева
1 с.л. кафява захар
3 с.л. Рибен сос Nuoc mam
2 с.л. сусамово олио
1 Лайм
500 г Пилешки филенца
220 г Плоски оризови спагети
250 г моркови
3 сантиметър джинджифил
150 г Бяло зеле
1.5 с.л. Зелена къри паста
20 cl Кокосово мляко
2 с.л. Нарязан кориандър
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете стръковете лимонена трева на ситно. Смесете в купа с кафявата захар, рибния сос Nuoc Mam, половината сусамово олио и сока от лайм. Добавете пилешките филета и оставете да се мариноват, докато приготвите останалото.
Стъпка 2 /5
Сварете оризовите спагети във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката. Отцедете ги и ги пуснете под студена вода, за да не залепнат.
Стъпка 3 /5
Обелете морковите и ги нарежете на малки пръчици. Обелете и нарежете на ситно джинджифила, нарежете зелето.
Стъпка 4 /5
В тавата за печене сложете морковените пръчици, зелето, джинджифила и другата половина от сусамовото олио. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее добавете отцедените пилешки филета върху грил плочата и гответе 6 минути, като разбъркате зеленчуците. Обърнете пилешките филета. Добавете къри пастата, кокосовото мляко и марината за пиле към зеленчуците. Разбъркайте и гответе още 6 минути.
Стъпка 5 /5
Добавете оризовите спагети в тавата за печене, разбъркайте и гответе още 3 минути. Нарежете пилешките филета и сервирайте с оризовите спагети, поръсени с кориандър.