Гриловано халуми с шамфъстък и печени моркови
- Общо време 35мин.
- 10мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За халумито:
600 г Халуми
3 с.л. Зехтин
3 стръкче Магданоз
За морковите:
400 г Моркови
2 с.л. Зехтин
1 ч.л. Пушен червен пипер
2 скилидка Чесън
Сол и пипер
60 г сирене фета
30 г Осолен шамфъстък
2 с.л. Накълцан магданоз
0.5 Лимон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Отцедете сиренето халуми и го изплакнете под струя гореща вода. Нарежете халумито на 1-2 см резена и подсушете с кухненска хартия. Обелете морковите. В голяма купа смесете морковите със зехтина, пушения червен пипер, сол, черен пипер и млян чесън.
Стъпка 2 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 9 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 180°C за 25 минути. Сложете морковите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /7
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете парчетата халуми на грил решетката в чекмедже 1, като ги раздалечите леко едно от друго. Намажете ги със зехтин.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене обърнете парчетата халуми. По средата на времето за готвене на морковите, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да ги разбъркате.
Стъпка 6 /7
Проверете дали всичко е сготвено и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Когато морковите се запекат до златисто и станат хрупкави, ги прехвърлете в чиния. Поръсете ги отгоре с натрошено сирене фета, натрошен шамфъстък и нарязан магданоз. Полейте ги с лимонов сок. Поръсете халумито с накълцан магданоз и сервирайте веднага с майонеза, арабски питки и моркови.