Дал от леща и лук
Tefal
Рецепта на Tefal

Дал от леща и лук

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 8мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    3мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 3 с.л. Олио

  • 1.5 бр. Глава червен лук

  • 3 бр. Скилидка чесън

  • 3 ч.л. Смес от индийски подправки

  • 1.5 ч.л. Куркума

  • 750 г Леща

  • 120 г Домати

  • 150 мл Кокосово мляко

  • 1.5 бр. Лайм

  • 3 бр. Стрък кориандър

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

  • 3с.л. Олио
  • 1.5бр. Глава червен лук
  • 3бр. Скилидка чесън
  • 3ч.л. Смес от индийски подправки
  • 1.5ч.л. Куркума
  • 750г Леща
  • 120г Домати
  • 150мл Кокосово мляко
  • 1.5бр. Лайм
  • 3бр. Стрък кориандър

Стъпка 2 /8

Обелете и нарежете на ситно лука.

  • 1.5бр. Глава червен лук

Стъпка 3 /8

Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.

  • 3бр. Скилидка чесън

Стъпка 4 /8

Излейте олиото в съда.

  • 3с.л. Олио

Стъпка 5 /8

Добавете подправките и гответе в продължение на 30 секунди. Добавете лука и чесъна. Пригответе ги за 1 минута.

  • 1.5бр. Глава червен лук
  • 3бр. Скилидка чесън
  • 3ч.л. Смес от индийски подправки
  • 1.5ч.л. Куркума

Стъпка 6 /8

Добавете останалите съставки, с изключение на листата кориандър и лайма.

  • 750г Леща
  • 120г Домати
  • 150мл Кокосово мляко

Стъпка 7 /8

Приготвяне под налягане.

Стъпка 8 /8

Гарнирайте с листа от кориандър. Сервирайте с резенчета лайм.

  • 1.5бр. Лайм
  • 3бр. Стрък кориандър