Дал от леща и лук
- Общо време 8мин.
- 5мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 с.л. Олио
1.5 бр. Глава червен лук
3 бр. Скилидка чесън
3 ч.л. Смес от индийски подправки
1.5 ч.л. Куркума
750 г Леща
120 г Домати
150 мл Кокосово мляко
1.5 бр. Лайм
3 бр. Стрък кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
3с.л. Олио 1.5бр. Глава червен лук 3бр. Скилидка чесън 3ч.л. Смес от индийски подправки 1.5ч.л. Куркума 750г Леща 120г Домати 150мл Кокосово мляко 1.5бр. Лайм 3бр. Стрък кориандър
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете на ситно лука.
1.5бр. Глава червен лук
Стъпка 3 /8
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
3бр. Скилидка чесън
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда.
3с.л. Олио
Стъпка 5 /8
Добавете подправките и гответе в продължение на 30 секунди. Добавете лука и чесъна. Пригответе ги за 1 минута.
1.5бр. Глава червен лук 3бр. Скилидка чесън 3ч.л. Смес от индийски подправки 1.5ч.л. Куркума
Стъпка 6 /8
Добавете останалите съставки, с изключение на листата кориандър и лайма.
750г Леща 120г Домати 150мл Кокосово мляко
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Гарнирайте с листа от кориандър. Сервирайте с резенчета лайм.
1.5бр. Лайм 3бр. Стрък кориандър