Джолан по провансалски
- Общо време 28мин.
- 15мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
250 г Сварен джолан, обезкостен
100 г Пушени наденички, нарязани
50 г Жълти чушки, нарязани на ивици
150 г Тиквички, нарязани на едро
300 г Домати, разрязани на 2
0.5 бр. Глава лук, нарязанa на 4
6 бр. Зелени маслини без костилки
0.5 бр. Стрък пресен розмарин
130 г Среднозърнест грис
650 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Изчистете семето на жълтата пиперка и я нарежете на ивици.
Стъпка 3 /9
Нарежете жълтата пиперка на ивици.
Стъпка 4 /9
Нарежете джолана на парчета от около 125 г.
Стъпка 5 /9
Сложете в съда нарязания на едри парчета джолан. Добавете наденичките.
Стъпка 6 /9
Добавете зеленчуците, маслините, розмарина и 650 мл вода. Не добавяйте сол.
Стъпка 7 /9
Време за приготвяне: 13 мин.
Стъпка 8 /9
Залейте гриса с бульон. Оставете го за 5 минути и след това разбъркайте.
Стъпка 9 /9
Сервирайте.