Емпанади от говеждо месо
- Общо време 27мин.
- 15мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Тесто на листа
200 г Телешка кайма
3 Зелен лук
1 Доматено пюре
1 с.л. Червен пипер
1 Жълтък
1 с.л. Зехтин
Сол и пипер
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Тази рецепта изисква аксесоара Extra Crisp. Пригответе съставките.
2 Тесто на листа 200г Телешка кайма 3 Зелен лук 1 Доматено пюре 1с.л. Червен пипер 1 Жълтък 1с.л. Зехтин Сол и пипер
Стъпка 2 /5
Изсипете олио в купата.
1с.л. Зехтин
Стъпка 3 /5
Задушете лука. Добавете месото, доматеното пюре, солта, червения и черния пипер. Запечете за 5 минути.
200г Телешка кайма 3 Зелен лук 1 Доматено пюре 1с.л. Червен пипер
Стъпка 4 /5
Нарежете тестото на 8 еднакви кръга. Сложете малко пълнеж върху едната половина, сгънете и запечатайте. Намажете с яйчен жълтък и добавете в съда, без да ги натрупвате един върху друг.
2 Тесто на листа 1 Жълтък
Стъпка 5 /5
Сложете капака Extra Crisp и стартирайте ръчен режим (Manual) : 12 минути на 200 °C. Обърнете по средата на готвенето.