Заек в стил осо буко
- Общо време 30мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
1 бр. Заек, нарязан
2 с.л. Доматено пюре
1 бр. Био портокал, на парчета
4 бр. Морков, ситно нарязан
1 бр. Глава лук, ситно нарязан
4 с.л. Магданоз, нарязан
300 мл Зеленчуков бульон
3 с.л. Брашно
3 с.л. Растително масло
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Овкусете и подправете парчетата заешко. Излейте олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Запържете парчетата заешко. Извадете месото. Излейте бульона вътре. Деглазирайте месните сокове от съда. Върнете отново заешкото.
Стъпка 4 /6
Добавете зеленчуците, сол, пипер, доматено пюре и портокал.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 10 минути
Стъпка 6 /6
Сервирайте гарнирано с магданоз.