Заек в стил осо буко
- Общо време 30мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 бр. Заек, нарязан
2 с.л. Доматено пюре
1 бр. Био портокал, на парчета
4 бр. Морков, ситно нарязан
1 бр. Глава лук, ситно нарязан
4 с.л. Магданоз, нарязан
300 мл Зеленчуков бульон
3 с.л. Брашно
3 с.л. Растително масло
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
1бр. Заек, нарязан 2с.л. Доматено пюре 1бр. Био портокал, на парчета 4бр. Морков, ситно нарязан 1бр. Глава лук, ситно нарязан 4с.л. Магданоз, нарязан 300мл Зеленчуков бульон 3с.л. Брашно 3с.л. Растително масло Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Овкусете и подправете парчетата заешко. Излейте олиото в съда.
1бр. Заек, нарязан 3с.л. Брашно 3с.л. Растително масло Сол, пипер
Стъпка 3 /6
Запържете парчетата заешко. Извадете месото. Излейте бульона вътре. Деглазирайте месните сокове от съда. Върнете отново заешкото.
1бр. Заек, нарязан 300мл Зеленчуков бульон
Стъпка 4 /6
Добавете зеленчуците, сол, пипер, доматено пюре и портокал.
2с.л. Доматено пюре 1бр. Био портокал, на парчета 4бр. Морков, ситно нарязан 1бр. Глава лук, ситно нарязан Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 10 минути
Стъпка 6 /6
Сервирайте гарнирано с магданоз.
4с.л. Магданоз, нарязан