Заек със сушени сливи
Tefal
Рецепта на Tefal

Заек със сушени сливи

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 23мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 бр. Заешки бутчета, разполовени и набрашнени

  • 100 г Пушен бекон на ивици

  • 100 г Лук, нарязан

  • 4 бр. Малки нарязани моркови

  • 20 бр. Сушени сливи

  • 200 мл Червено вино

  • 200 мл Вода

  • Сол и пипер

  • 2 с.л. Зехтин

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 4бр. Заешки бутчета, разполовени и набрашнени
  • 100г Пушен бекон на ивици
  • 100г Лук, нарязан
  • 4бр. Малки нарязани моркови
  • 20бр. Сушени сливи
  • 200мл Червено вино
  • 200мл Вода
  • Сол и пипер
  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 2 /7

Нарежете главите лук.

  • 100г Лук, нарязан

Стъпка 3 /7

Излейте олиото в тенджерата.

  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 4 /7

Запечете оваляните в брашно заешки бутчета в нагорещено олио.

  • 4бр. Заешки бутчета, разполовени и набрашнени

Стъпка 5 /7

Добавете останалите съставки.

  • 100г Пушен бекон на ивици
  • 100г Лук, нарязан
  • 4бр. Малки нарязани моркови
  • 20бр. Сушени сливи
  • 200мл Червено вино
  • 200мл Вода
  • Сол и пипер

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане

Стъпка 7 /7

Насладете му се с гарнитура от семолина или картофено пюре.