Заек със сушени сливи
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Заешки бутчета, разполовени и набрашнени
100 г Пушен бекон на ивици
100 г Лук, нарязан
4 бр. Малки нарязани моркови
20 бр. Сушени сливи
200 мл Червено вино
200 мл Вода
Сол и пипер
2 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете главите лук.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в тенджерата.
Стъпка 4 /7
Запечете оваляните в брашно заешки бутчета в нагорещено олио.
Стъпка 5 /7
Добавете останалите съставки.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане
Стъпка 7 /7
Насладете му се с гарнитура от семолина или картофено пюре.