Зеленчуков чипс
- Общо време 0мин.
- 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
1.5 бр. Скилидка(и) чесън, нарязана(и)
15 бр. Стрък магданоз
1.5 с.л. Лимонов сок
3 с.л. Тахан
120 мл Вода
7 с.л. Зехтин
Сол, пипер
1.5 с.л. Червен пипер
1.5 с.л. Сушена мащерка
450 г Червено цвекло, нарязано на пръчици
450 г Сладки картофи, нарязани на пръчици
3 бр. Картоф(и), нарязан(и) на пръчици
450 г Пащърнак, нарязан на пръчици
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете чесъна с магданоза. Добавете лимоновия сок, тахана, водата и олиото. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте.
Стъпка 3 /5
Смесете олиото с червения пипер и мащерката. Накиснете отделно зеленчуците в олио. Сложете кълновете червено цвекло в тигана.
Стъпка 4 /5
Поставете капака на Extra Crisp и настройте на режим за пържене P3 Frying за 40 минути. След 10 минути добавете останалите зеленчуци. Разбъркайте по средата на приготвянето.
Стъпка 5 /5
Сервирайте със соса.