Кавърма
- Общо време 42мин.
- 5мин.
Приготвяне - 37мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
300 г Пилешки гърди на кубчета
150 г Лук, нарязан
600 мл Млени домати
150 г Гъби, нарязани на едро
1 с.л. Чубрица
1 ч.л. Червен пипер
1 бр. Дафинов лист
5 с.л. Олио
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете пилешките гърди на кубчета 3х3 см, лука и гъбите на жулиени.
Стъпка 2 /6
Добавете олиото в съда за готвене.
Стъпка 3 /6
Запържете лука за 7 мин. до порозовяване. Добавете пилето и гответе още 7-10 мин.
Стъпка 4 /6
Добавете доматите, гъбите, подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете малко вода, ако е необходимо.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане: 20 мин.
Стъпка 6 /6
Сервирайте ястието топло, с хляб.