Калмари по средиземноморски
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Калмари, на колелца
800 г Патладжани, на кубчета
1 бр. Лимон (сок)
1 бр. Стрък розмарин
100 г Черни маслини без костилки
1 Глава лук, нарязана
2 ч.л. Захар
Сол, пипер
2 с.л. Олио
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
600г Калмари, на колелца 800г Патладжани, на кубчета 1бр. Лимон (сок) 1бр. Стрък розмарин 100г Черни маслини без костилки 1 Глава лук, нарязана 2ч.л. Захар Сол, пипер 2с.л. Олио
Стъпка 2 /8
Нарежете патладжаните на кубчета по 1-2 см.
800г Патладжани, на кубчета
Стъпка 3 /8
Накълцайте лука.
1 Глава лук, нарязана
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в купата.
2с.л. Олио
Стъпка 5 /8
Запържете лука в олиото. Добавете патладжаните и ги запържете на слаб огън за 5 мин. Добавете всички останали съставки.
600г Калмари, на колелца 800г Патладжани, на кубчета 1бр. Лимон (сок) 1бр. Стрък розмарин 100г Черни маслини без костилки 1 Глава лук, нарязана 2ч.л. Захар
Стъпка 6 /8
Подправете и разбъркайте добре. Добавете 50 мл вода.
Сол, пипер
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Сервирайте.