Карамелизирани пилешки бутчета с джинджифил и печена царевица
- Общо време 2ч.
- 10мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Easy Fry & Grill Precision+, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY505D, Инокс Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен Easy Fry & Grill 2-in-1 Precision, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY5058, Черен Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY801D, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Инокс Easy Fry & Grill 2-in-1 Classic, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY501815
Съставки
6 порции
2 с.л. Течен мед
2 с.л. Соев сос
1 с.л. Нарязан джинджифил
12 Пилешки бутчета (приблизително 1 кг)
6 Кочани вакуумно опакована царевица
2 с.л. Олио
Сол, черен пипер
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
В купа смесете меда със соевия сос и джинджифила. Добавете бутчетата и разбъркайте добре, така че да се покрият със соса, и оставете да се мариноват за един час.
Стъпка 2 /4
Поставете грил плочата в уреда и поставете половината от пилешките бутчета върху тавата в шахматен ред. Настройте режима CHICKEN (Пиле) на 200°C за 20 минути. След 10 минути готвене обърнете бутчетата и започнете отново да готвите. Пригответе останалите бутчета по същия начин. Ако разполагате с Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете пилешките бутчета върху двата грила в шахматен ред (по 6 бутчета на грил). Поставете гриловете върху горния и средния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill, като тавичката за оттичане на водата е най-долу. Затворете отново вратата и задайте режим на готвене CHICKEN (Пиле) при 200°C за 20 минути. След 10 минути готвене разменете гриловете и обърнете бутчетата, затворете вратата, за да започнете отново готвенето.
Стъпка 3 /4
В края на програмата извадете пилешките бутчета, поставете грил плочата на най-високия рафт и настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C, за да загреете за 15 минути.
Стъпка 4 /4
Използвайте кухненска хартия, за да избършете кочаните с царевица. Намажете царевицата с олио и я поръсете със сол и черен пипер. След като се загрее предварително, поставете кочаните с царевица близо един до друг върху грил плочата и започнете да готвите в режим GRILL (Гриловане) на 200°C в продължение на 10 минути. Обърнете царевичните кочани по средата на готвенето, след което ги поднесете с карамелизираните пилешки бутчета.