Карфиол в сос бешамел
- Общо време 29мин.
- 20мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 кг Съцветия карфиол
6 бр. Яйца
75 г Брашно
75 г Масло
100 cl Мляко
Индийско орехче
Сол
Настъргано сирене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Измийте и нарежете съцветията карфиол на две.
Стъпка 3 /7
Сложете маслото в тигана.
Стъпка 4 /7
Разтопете маслото. Добавете брашното и смесете. Добавете студеното мляко и разбърквайте да се сгъсти. Сложете подправки.
Стъпка 5 /7
Извадете пъдпъдъка от тигана. Налейте в тигана 200 мл вода и сложете карфиола в кошничката за готвене на пара. Подсолете. Сложете отгоре яйцата.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Аранжирайте карфиола, обелените яйца, бешамела и сиренето в чиния. Запечете на грил и сервирайте.