Карфиол в сос бешамел
Tefal
Рецепта на Tefal

Карфиол в сос бешамел

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 28мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 600 г Карфиол на цветчета

  • 4 бр. Яйце

  • 50 г Брашно

  • 50 г Масло

  • 650 мл Мляко

  • Индийско орехче

  • Сол

  • Настъргано сирене Грюер

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 600г Карфиол на цветчета
  • 4бр. Яйце
  • 50г Брашно
  • 50г Масло
  • 650мл Мляко
  • Индийско орехче
  • Сол
  • Настъргано сирене Грюер

Стъпка 2 /7

Измийте и нарежете съцветията карфиол на две.

  • 600г Карфиол на цветчета

Стъпка 3 /7

Сложете маслото в съда.

  • 50г Масло

Стъпка 4 /7

Разтопете маслото. Добавете брашното и смесете. Добавете студеното мляко и разбърквайте да се сгъсти. Сложете подправки.

  • 50г Брашно
  • 650мл Мляко
  • Индийско орехче
  • Сол

Стъпка 5 /7

Извадете бешамела от съда. Налейте в съда 200 мл вода и сложете карфиола в кошничката за готвене на пара. Подсолете. Сложете отгоре яйцата.

  • 600г Карфиол на цветчета
  • 4бр. Яйце
  • Сол

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /7

Аранжирайте карфиола, обелените яйца, бешамела и сиренето в чиния. Запечете на грил и сервирайте.

  • 600г Карфиол на цветчета
  • 4бр. Яйце
  • Настъргано сирене Грюер