Карфиол в сос бешамел
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
600 г Карфиол на цветчета
4 бр. Яйце
50 г Брашно
50 г Масло
650 мл Мляко
Индийско орехче
Сол
Настъргано сирене Грюер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Измийте и нарежете съцветията карфиол на две.
Стъпка 3 /7
Сложете маслото в съда.
Стъпка 4 /7
Разтопете маслото. Добавете брашното и смесете. Добавете студеното мляко и разбърквайте да се сгъсти. Сложете подправки.
Стъпка 5 /7
Извадете бешамела от съда. Налейте в съда 200 мл вода и сложете карфиола в кошничката за готвене на пара. Подсолете. Сложете отгоре яйцата.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Аранжирайте карфиола, обелените яйца, бешамела и сиренето в чиния. Запечете на грил и сервирайте.