Карфиолени стекове и дал от червена леща
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
120 г Морков (около 1 голям)
120 г Жълт лук (около 1)
1 скилидка Чесън
1 с.л. Зехтин
2 ч.л. Куркума на прах
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. Семена от кориандър
1 ч.л. млян джинджифил
1 скилидка Кардамон
1 Кардамон
1.2 кг карфиол (около 1 голям)
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
0.5 ч.л. Люспи чили
1 ч.л. млян кимион
2 с.л. Зехтин
Сол
300 г Червена леща
40 cl Кокосово мляко
40 cl пасирани домати
20 cl Вряла вода
1 връзки Пресен кориандър
60 г Кисело мляко
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете морковите, лука и скилидката чесън. Накълцайте ги с нож и ги сложете във фурната със зехтина, куркумата, кимиона, семената от кориандър, джинджифила, стрития на прах кардамон, карамфила и солта.
Стъпка 2 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, гответе зеленчуците 5 минути, като ги разбъркате веднъж или два пъти.
Стъпка 3 /5
Междувременно от сърцевината на карфиола изрежете парчета с форма на стек с дебелина около 1,5 см. Смесете чесъна на прах с червения пипер, чилито, кимиона, зехтина и солта и намажете двете страни на стековете от карфиол с тази смес.
Стъпка 4 /5
Добавете червената леща, кокосовото мляко, пасираните домати и врящата вода в тавата за печене. Наредете стековете от карфиол върху грил плочата. Гриловайте 35 минути, като обърнете стековете по средата на времето за готвене и не забравяте да разбърквате редовно лещата.
Стъпка 5 /5
Разпределете дала от червена леща по чиниите, сложете отгоре по един стек от карфиол, една лъжица кисело мляко и накълцан кориандър. Сервирайте веднага.