Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Карфиолени стекове и дал от червена леща

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 120 г Морков (около 1 голям)

  • 120 г Жълт лук (около 1)

  • 1 скилидка Чесън

  • 1 с.л. Зехтин

  • 2 ч.л. Куркума на прах

  • 1 ч.л. млян кимион

  • 1 ч.л. Семена от кориандър

  • 1 ч.л. млян джинджифил

  • 1 скилидка Кардамон

  • 1 Кардамон

  • 1.2 кг карфиол (около 1 голям)

  • 1 ч.л. Чесън на прах

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 0.5 ч.л. Люспи чили

  • 1 ч.л. млян кимион

  • 2 с.л. Зехтин

  • Сол

  • 300 г Червена леща

  • 40 cl Кокосово мляко

  • 40 cl пасирани домати

  • 20 cl Вряла вода

  • 1 връзки Пресен кориандър

  • 60 г Кисело мляко

Аксесоари

  • Тава за печене XL
    Тава за печене XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Обелете морковите, лука и скилидката чесън. Накълцайте ги с нож и ги сложете във фурната със зехтина, куркумата, кимиона, семената от кориандър, джинджифила, стрития на прах кардамон, карамфила и солта.

  • 120г Морков (около 1 голям)
  • 120г Жълт лук (около 1)
  • 1скилидка Чесън
  • 1с.л. Зехтин
  • 2ч.л. Куркума на прах
  • 1ч.л. млян кимион
  • 1ч.л. Семена от кориандър
  • 1ч.л. млян джинджифил
  • 1скилидка Кардамон
  • 1 Кардамон

Стъпка 2 /5

Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, гответе зеленчуците 5 минути, като ги разбъркате веднъж или два пъти.

  • Тава за печене XL

Стъпка 3 /5

Междувременно от сърцевината на карфиола изрежете парчета с форма на стек с дебелина около 1,5 см. Смесете чесъна на прах с червения пипер, чилито, кимиона, зехтина и солта и намажете двете страни на стековете от карфиол с тази смес.

  • 1.2кг карфиол (около 1 голям)
  • 1ч.л. Чесън на прах
  • 1ч.л. червен пипер
  • 0.5ч.л. Люспи чили
  • 1ч.л. млян кимион
  • 2с.л. Зехтин
  • Сол

Стъпка 4 /5

Добавете червената леща, кокосовото мляко, пасираните домати и врящата вода в тавата за печене. Наредете стековете от карфиол върху грил плочата. Гриловайте 35 минути, като обърнете стековете по средата на времето за готвене и не забравяте да разбърквате редовно лещата.

  • 300г Червена леща
  • 40cl Кокосово мляко
  • 40cl пасирани домати
  • 20cl Вряла вода

Стъпка 5 /5

Разпределете дала от червена леща по чиниите, сложете отгоре по един стек от карфиол, една лъжица кисело мляко и накълцан кориандър. Сервирайте веднага.

  • 1връзки Пресен кориандър