Кекс
- Общо време 1ч. 5мин.
- 15мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Жълтъци
2 Яйчени белтъци
85 г Подсолено масло
150 г Захар
150 г Брашно
125 г Гръцки йогурт
4 г Бакпулвер
Масло и брашно (за формата за печене)
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Тази рецепта изисква аксесоара Extra Crisp. Пригответе съставките.
Стъпка 2 /4
Разбийте белтъците, докато образуват меки върхове. Добавете половината от захарта и продължете да разбивате, докато образуват твърди върхове. Оставете ги настрани. Намаслете и набрашнете формата за кекс.
Стъпка 3 /4
В отделна купа смесете останалата захар, жълтъците, киселото мляко и маслото. Добавете брашно и бакпулвер. Добавете и разбъркайте разбитите белтъци. Изсипете във формата и поставете в купата.
Стъпка 4 /4
Сложете капака Extra Crisp и стартирайте ръчен режим (Manual) : 50 минути на 160 °C.