Крем „Шантили“ с ягоди и ябълки
- Общо време 24мин.
- 20мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 бр. Лист желатин, накиснат
500 г Ягоди, нарязани на 4
10 Листа прясно нарязана мента
200 мл Ябълков сок
80 мл Пълномаслена сметана
240 г Ябълка Грени Смит, на кубчета
200 мл Охладена бита сметана
Захар
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
2бр. Лист желатин, накиснат 500г Ягоди, нарязани на 4 10 Листа прясно нарязана мента 200мл Ябълков сок 80мл Пълномаслена сметана 240г Ябълка Грени Смит, на кубчета 200мл Охладена бита сметана Захар
Стъпка 2 /5
Смесете ягодите, захар и мента. Прехвърлете сместа в красиви купи за сервиране. Оставете ги в хладилника.
500г Ягоди, нарязани на 4 10 Листа прясно нарязана мента Захар
Стъпка 3 /5
Налейте ябълковия сок и сметаната в тигана. Добавете отцедените желатинови листове. Поставете ябълковите кубчета отгоре в кошничката.
2бр. Лист желатин, накиснат 200мл Ябълков сок 80мл Пълномаслена сметана
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Блендирайте. Охлаждайте в течение на 3-4 часа. Добавете бита сметана. Оставете в хладилника за 1 час. Сервирайте ягодите, обвити в крем „Шантили“.
200мл Охладена бита сметана