Лазаня кексчета
- Общо време 47мин.
- 25мин.
Приготвяне - 22мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
360 мл Мляко
60 г Масло
60 г Брашно
12 бр. ист лазаня, сготвена „ал денте“
15 г Масло
1.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан
1.5 бр. Морков, на кубчета
150 г Телешка кайма
300 г Нарязани домати
120 мл Бяло вино
Сол, пипер
Чери домати и босилек за украса
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
360мл Мляко 60г Масло 60г Брашно 12бр. ист лазаня, сготвена „ал денте“ 15г Масло 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 1.5бр. Морков, на кубчета 150г Телешка кайма 300г Нарязани домати 120мл Бяло вино Сол, пипер Чери домати и босилек за украса
Стъпка 2 /6
Разтопете маслото в купата и добавете брашното. Щом се разпени, добавете млякото. Сместа ще се сгъсти. Добавете сол и го оставете настрани.
360мл Мляко 60г Масло 60г Брашно
Стъпка 3 /6
Разтопете маслото в тигана и запържете лука и морковите. Добавете месото и запържете за 2 минути.
15г Масло 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 1.5бр. Морков, на кубчета 150г Телешка кайма
Стъпка 4 /6
Изсипете вътре доматите и вино. Подправете със сол и пипер.
300г Нарязани домати 120мл Бяло вино Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
След приготвянето го оставете настрани.