Лазаня кексчета
- Общо време 47мин.
- 25мин.
Приготвяне - 22мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
360 мл Мляко
60 г Масло
60 г Брашно
12 бр. ист лазаня, сготвена „ал денте“
15 г Масло
1.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан
1.5 бр. Морков, на кубчета
150 г Телешка кайма
300 г Нарязани домати
120 мл Бяло вино
Сол, пипер
Чери домати и босилек за украса
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Разтопете маслото в купата и добавете брашното. Щом се разпени, добавете млякото. Сместа ще се сгъсти. Добавете сол и го оставете настрани.
Стъпка 3 /6
Разтопете маслото в тигана и запържете лука и морковите. Добавете месото и запържете за 2 минути.
Стъпка 4 /6
Изсипете вътре доматите и вино. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
След приготвянето го оставете настрани.