Маки с шунка и аспержи
- Общо време 1ч. 1мин.
- 20мин.
Приготвяне - 11мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
360 г Късозърнест ориз
4 с.л. Оризов оцет
3 ч.л. Захар
500 мл Вода
12 бр. Аспержи
4 бр. Резен шунка
4 бр. Нори за суши
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
360г Късозърнест ориз 4с.л. Оризов оцет 3ч.л. Захар 500мл Вода 12бр. Аспержи 4бр. Резен шунка 4бр. Нори за суши Сол, пипер
Стъпка 2 /4
Сложете ориза, захарта, оцета, малко сол и водата в съда. Сложете аспержите отгоре в кошничката за готвене на пара.
360г Късозърнест ориз 4с.л. Оризов оцет 3ч.л. Захар 500мл Вода 12бр. Аспержи Сол, пипер
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане: 11 минути
Стъпка 4 /4
Извадете аспержите. Пригответе маки, пълнено с ориз аспержи и шунка.
4бр. Резен шунка 4бр. Нори за суши